A koronavírus-járvány az állatkerteket is érzékenyen érintette, amelyek a bezárás miatt bevétel nélkül maradtak, költségeiket viszont fedezni kell valamiből. Nyíregyházán most kedvezményes segítő jegy árulásával próbálják meg finanszírozni az állatok etetését.

A Nyíregyházi Állatpark március 16-án bezárt a koronavírus-járvány miatt, az ott élő mintegy 5000 állatot azonban továbbra is etetni kell. Az állatkert vezetés ezért úgy döntött, hogy egy online megvásárolható, kedvezményes jegyet vezet be. Az úgynevezett segítő jegyet 2300 forintért árulják a 3900 forintba kerülő normál belépő helyett, és egy éven belül bármikor felhasználható, ha majd kinyitnak. Az akció április végéig tart. További információkat itt talál.

Ha az alábbi képre kattint, megnézheti, hogyan telnek a napok a bezárt állatparkban.

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: MTI/Balázs Attila

A Nyíregyházi Állatparkkal kapcsolatos az a hír is, hogy új taggal bővült az alföldi zebrák csapata. A kis csődör csikó három nappal ezelőtt, a kora reggeli órákban született, és nem volt szükség sem a gondozók, sem az állatorvos segítségére. A kicsi 12 hónapnyi vemhesség után jött a napvilágra, és nagyon eleven. Születése után egy-két órával már lábra állt, ma már boldogan nyargalászik anyja mellett a külső kifutóban.

A zebracsikó a Nyíregyházi Állatpark kifutójábanForrás: MTI/Balázs Attila