Online húsvét a Skanzennel

2020.04.09. 10:13

Húsvéti meglepetéssel készül a szentendrei Skanzen. Az ünnepi hétvégén kézműveskedéssel, mesékkel, karanténlocsolóvers-faragó versennyel várja az érdeklődőket Facebook-csatornáján a múzeum.

A szentendrei Skanzen egyik legnépszerűbb és sok éves hagyományra visszatekintő eseménye a húsvéti fesztivál. Az idei évben azonban a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet miatt a múzeum is zárva tart. A Skanzen Húsvét látogatói azonban nem maradnak programok nélkül, ezen az ünnepi hétvégén a múzeum a közösségi média csatornáján tartja meg a rendezvényt, így segítve az otthon töltött idő alatt az ünnepre hangolódást.

Forrás: Szentendrei Skanzen

Az eredeti esemény fellépői és közreműködői, valamint a múzeum munkatársai az online térben üzenetekkel, játékokkal, mesékkel, receptekkel, kézműveskedéssel készülnek erre a három napra, érdekességeket, újdonságokat osztanak meg az oldal látogatóival. Megismerhetnek különleges ünnepikalács-recepteket, megtudhatnak kuriózumokat a húsvéti hagyományokról, lesznek mesék kicsiknek és nagyoknak. Kiderül, hogyan kell tojást berzselni és írókázni, készíthetnek a családdal együtt bárányos ujjbábot, zokninyulat és sok más játékot.

Hétfőn a locsolás sem marad el, a múzeum karanténlocsolóvers-faragó versenyt hirdet, és várja a látogatók tippjeit, hogyan locsolkodnak ebben a rendkívüli helyzetben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK