A koronavírus-járvány miatt Thaiföldön is bezárták a szállodákat, egy orosz pár azonban egy barlangban próbálta meg átvészelni a kijárási tilalmat.

A helyiek bejelentése alapján két orosz turistát állított elő a thaiföldi rendőrség, akik egy hete sátraztak már egy barlangban Krabi tartományban a Tonsai-öbölnél. A 30 év körüli pár két hónapja érkezett Thaiföldre, április elején azonban a koronavírus-járvány miatt elrendelt biztonsági intézkedések miatt kitették őket a szállodájukból. Mivel nem volt hova menniük, és nem ismertek senkit, sátrat vertek egy barlangban.

Forrás: Sanook.com

A rendőrség elvitte őket egy magánkórházba ellenőrzésre, ahol egészségesnek találták őket. Tesztelték őket koronavírusra is, de nem kapták el a fertőzést. Ezután elvitték őket az egyik olyan szállodába, amelyek még nyitva vannak a Thaiföldön rekedt turisták számára. A pár azt mondta, nem szeretnének visszamenni Oroszországba, amíg nem javul a járványhelyzet. A rendőrség értesítette az orosz nagykövetséget az ügyről – írja a Thai Residents.

Thaiföldön a hónap végéig meghosszabbították az érkező repülőjáratokra vonatkozó tilalmat, amelyet április 4-én vezettek be. A főként turizmusból élő ország 1,3 trillió baht (több mint 12 800 milliárd forint) gazdasági veszteséggel számol a koronavírus miatt. Thaiföldön eddig 2792 fertőzöttet regisztráltak, és 47-en haltak bele a betegségbe.