Idén elmarad az Oktoberfest

183rd Munich Oktoberfest BEER TENT FESTIVAL
Oktoberfest visitors celebrate in the Hofbraeu tent at Oktoberfest in Munich, Germany, 24 September 2016. Photo: ANDREAS GEBERT/dpa
Vágólapra másolva!
A múlt héten arról számoltunk be, hogy Markus Söder, Bajorország miniszterelnöke a müncheni polgármesterrel együtt két héten belül dönt arról, hogy megtartják-e ősszel a sokmillió érdeklődőt vonzó Oktoberfestet. Ennyi idő sem kellett, most már hivatalossá vált, hogy a világ legnagyobb sörfesztiválja elmarad ebben az évben.
Vágólapra másolva!

Söder azt nyilatkozta, hogy a polgármesterrel, Dieter Reiterrel közösen hozták meg a döntést a rendezvény törléséről - írja a német közszolgálati Deutsche Welle.

Hangsúlyozták, hogy egy ilyen nagyszabású és nemzetközi jelentőségű esemény túl nagy veszélyt jelentene. A látogatókkal dugig tömött sörsátrakban zajló rendezvénysorozat a fertőzésveszély miatt túl nagy kockázatot jelentett volna a szervezők szerint.

Söder elmondta, megállapították, hogy a kockázat túl magas, hiszen egy ilyen eseményen sem a távolságot nem lehet tartani, sem az arc védelme nem működhet megfelelően.

- mondta Reiter.

Ünneplő emberek a 2016-os fesztiválon Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gebert

Ahogy a múlt héten is megírtuk, a rendezvény kereskedői egy kisebb szabású fesztiválban gondolkodtak a helyiek számára, azonban a hatóságok ebbe nem mentek bele. Így az évente hatmillió látogatót vonzó sörfesztivál, melyet szeptember 19. és október 4. között rendeztek volna meg, elmarad.

Az Oktoberfestet a történelem során - a két világháború évein kívül - eddig három alkalommal törölték: 1854-ben és 1873-ban kolerajárvány miatt, majd 1923-ban, a hiperinfláció miatt.