Online szafaritúrákat indítanak Afrikában

2020.04.23. 13:22

Online szafaritúrákat kínálnak a koronavírus-járvány miatt látogatók nélkül maradt kenyai és dél-afrikai vadrezervátumok és szállodaláncok, hogy a karantén alatt is fenntartsák az érdeklődést a vadon élő állatok iránt, és növeljék a természetvédelem támogatottságát a járvány utáni időszakra.

Az andBeyond szállodacsoport naponta két alkalommal kínál élő szafaritúrát négy különböző dél-afrikai rezervátumba az Instagram, a Facebook és a YouTube közösségi portálokon. Az internetes szafarik lehetőséget kínálnak arra, hogy hallassuk a természet hangját, így elsőbbséget kapjon a rezervátumok védelme, amikor majd újraindul a normális élet" - mondta a dpa-nak Nicole Robinson, az andBeyond marketingigazgatója.

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock/Maggy Meyer

A hagyományos szafariturizmus egycsapásra összeomlott Afrikában a járvány miatt szerte a világon elrendelt utazási korlátozások és a foglalások lemondása miatt. Ez nehéz anyagi helyzetbe hozta a rezervátumokat, amelyeknek bevétele jórészt a turizmusból származik. A kenyai Ol Pejeta rezervátum bevételeinek például 70 százalékát adják a helyszínre látogató turisták.

A rezervátumok attól tartanak, hogy az idegenforgalmi bevételek elmaradása miatt nem tudják fizetni az állatokat a vadorzóktól védő vadőröket, ezért veszélybe kerülhet a területükön élő vadállatok biztonsága. A szafariturizmusból élő intézmények abban reménykednek, hogy az online vadvilági túrák révén növelni tudják az állatvédelem támogatottságát, és így - akár utólag, a válság elmúltával - fedezni tudják a szükséges bevételeket.

KAPCSOLÓDÓ CIKK