Több mint száz nap után újra megnyílt a sanghaji Disneyland

2020.05.11. 11:37

Több mint száz nappal azt követően, hogy az új koronavírus-járvány kitörése miatt bezárt, hétfőn újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt a sanghaji Disneyland.

A Sanghajban található park az első a világon, amely újranyithatott a Disney élményparkok közül. A csaknem 24 millió lakosú városból több mint egy hónapja nem jelentettek egyetlen újabb belföldi fertőzésből eredő megbetegedést sem.

Az alábbi képre kattintva galériát nézhet az újranyitás első napjáról!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: MTI/AP/Sam Mcneil

A parkban mindazonáltal különféle óvintézkedéseket léptettek életbe a fertőzésveszély kiszűrésére. Az érdeklődők csupán előzetes internetes regisztráció után válthatnak belépőjegyet, és személyazonosító igazolványt, valamint az egészségüket igazoló kódot kell felmutatniuk a belépéshez, amelyet csak testhőmérséklet-ellenőrzést követően, és védőmaszkban tehetnek meg. A népszerű Disney karakterekkel pedig közvetlen közelről nem találkozhatnak, csak a megfelelő távolságból tekinthetik meg őket.

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: MTI/AP/Sam Mcneil

Az élménypark területén ezen kívül a szokásosnál gyakoribb fertőtlenítést végeznek, és a látogatók számára is biztosítanak kézfertőtlenítőt a különböző látványosságoknál, valamint az éttermekben és üzletekben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK