Bizonyos korlátozások mellett ugyan, de újra megnyitja a kapuit a következő napokban a legnépszerűbb amerikai nemzeti parkok közül kettő, a Yellowstone és a Grand Canyon nemzeti park.

A Nemzeti Parkszolgálat szerdai közlése szerint a világjárvány miatt április 1-je óta zárva tartó arizonai Grand Canyon Nemzeti Park első lépésben csak a következő négy napban, péntektől hétfőig fogad látogatókat. A kirándulók kizárólag a déli bejáratot használhatják, és azt is csak reggel 6 és 10 óra között, viszont sötétedésig maradhatnak. A park területén csak néhány piknikezőhely és mosdó lesz nyitva.

Az alábbi képre kattintva galériát nézhet a Grand Canyonban veszélyes pózokban fotózkodó turistákról!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock/ Hayk_Shalunts

A parkszolgálat tájékoztatása szerint a kanyon déli peremének féltucatnyi kilátóhelyét nyitják meg a látogatók előtt, ám egyetlen kereskedelmi szolgáltatás sem lesz a területen. A kirándulóknak tehát maguknak kell gondoskodniuk az elegendő élelemről, innivalóról és a kézfertőtlenítésről. Az évente több mint hatmillió látogatót vonzó arizonai park a hónap vége felé egy hasonló, korlátozott nyitva tartású hétvégét tervez.

A március 24-én bezárt Yellowstone Nemzeti Park Wyoming állambeli déli része hétfőn nyílik meg újra a látogatók előtt. Az érintett területeken a mosdók, a szolgáltatóegységek, a kirándulóösvények és a sétányok is elérhetőek lesznek. A Grand Canyon parkhoz hasonlóan azonban a táborhelyek és az éjszakai szállások egyelőre nem nyitnak meg, és turistabuszokat sem fogadnak a parkok. Az évente mintegy négymillió látogatót vonzó Yellowstone park montanai és idahói része egyelőre zárva marad.