Hétfőn munkaszüneti nap volt Nagy-Britanniában, és a jó időt sokan használták ki strandolásra. Az országban több tengerparti üdülőhelyen tömeg alakult ki, miközben a helyiek próbálták lebeszélni a turistákat a látogatásról.

Nagy-Britanniában jelenleg szigorú előírások vannak hatályban a koronavírus-járvány visszaszorítására. A strandolást ugyan kifejezetten nem tiltják, ám mindenkinek be kellene tartania a két méteres kötelező távolságtartást azokkal, akikkel nem élnek egy háztartásban, és nem találkozhatnak egyszerre egy főnél többel más háztartásból.

A hétfői munkaszüneti napot sokan töltötték a tengerparton, mivel az időjárás a nyarat idézte. A strandokon ugyan biztonsági őrök járőröztek, hogy megakadályozzák az alkohol fogyasztását, illetve betartassák a kötelező távolságtartást, ám a nagy tömegben ez nem mindig sikerült.

Az alábbi fotóra kattintva képeket nézhet a hétfői tumultusról Dél-Anglia strandjain!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Ben Stansall

Az Egyesült Királyságban eddig 261 184 fertőzöttet regisztráltak új típusú koronavírussal, ami az ötödik legnagyobb érték a világon. Még rosszabb a helyzet a haláleseteket illetően: a 36 914 halottal a második helyen szerepel az ország az Egyesült Államok után.