Nyitnak az erdei szálláshelyek Somogyban

A Hotel Kardosfa
Vágólapra másolva!
Május utolsó hétvégéjétől teljes kapacitással újra fogadja vendégeit a zselici védett erdőség szívében, Kaposvárhoz közel fekvő Hotel Kardosfa. A háromcsillagos erdei szálloda mellett a különböző komfortfokozatú vadászházak és vadászlakok is kinyitnak.
Vágólapra másolva!

A járványhelyzet miatti korlátozások további enyhítésével lehetővé vált, hogy újra vendégeket fogadjanak a magyarországi szállodák. A lehetőséggel élve a napokban sorra nyitják meg kapuikat a somogyi erdei szálláshelyek.

A zselici Hotel Kardosfa éttermében már két hete begyújtották a sütőket,

bár a vendégeket akkor még csak hétvégente és csak a teraszon szolgálták ki. A hétvégétől azonban már a szállóvendégek számára is nyitva áll az egykori vadászkastélyból átalakított erdei hotel.

A Hotel Kardosfa Forrás: SEFAG Zrt.

A leállás heteit a szálloda a felkészüléssel töltötte. Kicsinosították az épületet és a parkot, Németh Krisztián séf pedig újratervezte az étlapot, amelyen továbbra is az erdei ízek és a vadételek dominálnak. Választhatunk szarvast, fácánt vagy akár muflont, emellett szezonális zöldségek és ehető virágok is felbukkannak a tányérokon.

Az előkészületek természetesen a biztonságra is kiterjedtek:

a szálloda személyzete maszkban dolgozik, sűrűn fertőtlenítenek és lehetőség szerint az egymástól való távolságtartásra kérik a vendégeket.

Kardosfa mellett mintegy tucatnyi erdei vadászház és vadászlak is újra nyitva áll a vendégek előtt.

Ezek a Drávától a Balatonig Somogy minden részén megtalálhatóak, a teljes szállodai komforttól az önellátásig sokféle szolgáltatási színvonalat kínálva.

A turistáknak a tulajdonos SEFAG Zrt. a Csurgó melletti Ágneslak, a Barcstól északra fekvő Alexandra, a Balaton-közeli Alirét és Karád, vagy a Lábod környéki Nagysallér vadászházakat ajánlja. Ezekben a somogyi erdők ízeit kínáló konyha mellett sportolási lehetőségek és wellness-szolgáltatások, például szauna is elérhetőek.

A Lábod környéki Nagysallér vadászház Forrás: SEFAG Zrt/Kollath Zoltan

Aki nem vágyik szállodai szintű kényelemre, de a helyi ételspecialitásokat sem szeretné nélkülözni, az választhatja a Dráva-mentén a Zsitfapuszta Vadászházat. A kisebb, csendesebb helyeket kedvelő és a szabadságuk idején önellátásra berendezkedő kirándulók számára tökéletes választás a megye nyugati részén található Csöprönd Vadászház, a Drávától alig pár kilométerre épült Vitéztanya és a lábodi Petesmalmi Vadászlak.

A vadászházakról további információ ezen az oldalon érhető el.