Visszatértek a meztelen vendégek a japán fürdőkbe – képek

2020.06.02. 14:43

A termálvizekben gazdag Japánban nagy hagyománya van az onszeneknek, ahol a nők és a férfiak elkülönülten és ruha nélkül fürdőznek. A koronavírus-járvány miatt ezek a fürdők is bezártak, a szükségállapot feloldásával azonban újranyitottak.

A vulkanikus területen fekvő Japán bővelkedik a termálvizekben, az ezekre épülő hagyományos fürdők, az onszenek pedig fontos szerepet játszanak a japán turizmusban. Régen az onszenekben a férfiak és a nők együtt fürödtek, ma már azonban többnyire elkülönülten. Miután alaposan megtisztították magukat a megmártózás előtt, legfeljebb egy törölközővel takarják el testüket. 

Az új típusú koronavírus-járvány miatt az onszeneknek is be kellett zárniuk. Vendégeket csak – bizonyos biztonsági előírások betartásával – a kisebb szentók fogadhattak, amelyeket a kormány alapvető fontosságú üzletekké nyilvánított – írja a Japan Times. A korábban elrendelt szükségállapotot azonban május 25-én feloldották, így azóta az onszenek is fokozatosan újranyitnak.

Kattintson az alábbi képre, és nézzen galériát egy újranyitott jokohamai onszenről!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Behrouz Mehri

Az újranyitott fürdők egyelőre csak fél házzal üzemelnek. A belépés előtt megmérik a vendégek testhőmérsékletét, és arra kérik őket, hogy tartsák a távolságot egymás között. A medencéken kívül a szájmaszk viseletét is javasolják, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítők használatát. Ezenkívül fokozott takarítással próbálják csökkenteni a fertőzés veszélyét. 

Japán a méretéhez és másokhoz képest viszonylag jól vészelte át a járványt. Eddig 16 884 koronavírus-fertőzést regisztráltak az országban, és 892-en haltak bele a betegségbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKK