A világ legmagasabb pillére tart egy Vietnamban átadott libegőt

Sun World Cat Ba Cable Car Vietnam libegő
A most átadott libegő
Vágólapra másolva!
A maga nemében a világ legmagasabb, 214,8 méteres pillére tart egy libegőt, amelyet a hétvégén adtak át Vietnamban.
Vágólapra másolva!

A négykilométeres drótkötélpálya Vietnam északi részén köti össze a festői szépségű Cat Ba-szigetet az ország harmadik legnagyobb városával, a szárazföldön tőle 20 kilométerre nyugatra fekvő Hai Phonggal. A Guinness World Records hivatalosan is világrekorderként ismerte el a Doppelmayr osztrák cég által épített pálya pilléreit.

A most átadott libegő Forrás: Facebook/Sun World Cat Ba Cable Car/Dinh Quang Hai/Haitre

Az új eszköz gyorsan és olcsón elérhetővé teszi a szigetet, amelyre eddig csak drága szárnyashajóval vagy lassú komppal lehetett eljutni.

A drótkötélpálya kabinjai óránként akár 5500 embert is szállíthatnak egy irányban.

A vorarlbergi Doppelmayr már több, a Guinness által is elismert világrekorder drótkötélpályát épített a Sun Group vietnami idegenforgalmi konglomerátum számára az elmúlt években. A világ leghosszabb, 7,9 kilométeres hármas drótkötélpályája köti össze Hon Thom és Phu Quoc szigeteket. Rekord - 1410 méteres - szintkülönbséget küzd le az "Indokína tetejére", a 3143 méteres vietnami Fansipan-hegyre vezető drótkötélpálya is.

A Cat Bao-szigetre vezető, fenséges kilátást nyújtó drótkötélpálya megépítése nagyjából 30 milliárd forintnak megfelelő összegbe került.

A sziget idegenforgalmának fellendülését várják tőle.

A számos történelmi emléket tartalmazó Cat Ba Nemzeti Parkot 2003-ban bioszféra-rezervátumként ismerte el az UNICEF.