Ciprus kedden megnyitotta reptereit tizenhárom ország - köztük Magyarország - állampolgárai előtt - tudatta az RIK ciprusi állami rádióadó.

A Magyarországról, Németországból, Ausztriából, Máltáról, Görögországból, Izraelből, Bulgáriából, Finnországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Litvániából, Norvégiából és Dániából érkezőknek nem kell karanténba vonulniuk a beutazást követően. Az egyetlen feltétel, hogy a beutazóknak teszteltetniük kell magukat az új koronavírusra.Az első repülő kedd délelőtt érkezett a szigetországba Izraelből huszonkét utassal a fedélzetén. A nicosiai kabinet elmondta, hogy ha valaki ciprusi tartózkodása során megbetegszik a Covid-19-ben, a kormány átvállalja az egészségügyi ellátás költségeit.

Strandoló emberek a koronavírus-járvány miatti korlátozások utolsó napjaiban a ciprusi Protaras tengerpartján még 2020. május 20-án.Forrás: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu

Június 20-ától negatív koronavírusteszt birtokában a svájci, cseh, lengyel, román, horvát és észt állampolgárok is felkereshetik a turisták körében népszerű szigetországot.