Kerékpáros turizmus: a Duna északi partján is több a lehetőség

Kerékpározás a Duna mentén
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Több mint száz kilométernyi kerékpáros csillagtúra lehetősége várja az idei nyártól a Rév-Komáromba és környékére látogatókat. Sőt, már Komáromtól Pozsonyig is elbiciklizhetünk, végig kiépített kerékpárúton.
Vágólapra másolva!

A Komárom és Karva közti Dunamente térsége kiváló lehetőségeket kínál mindazoknak, akik egy kis mozgással szeretnék levezetni az elmúlt hónapok feszültségét. A hosszabb útra vállalkozók számára már kipróbálható a Pozsonyt Karvával összekötő kerékpárútvonal.

Ez egy emelkedők nélküli, kiváló adottságokkal rendelkező kerékpárút,

amelyen a kevésbé rutinos vagy kevésbé edzett biciklisek is elindulhatnak. A Dunamente azonban azok számára is ajánlott, akik jobban szeretik a rövidebb távú csillagtúrákat.

Képünk illusztráció Forrás: Dunamente TDM

Karva polgármestere, a Dunamente TDM igazgatója, Duka Gábor szerint a terep adottságai kiválón alkalmasak arra, hogy jelentős megterhelés nélkül biciklizhessenek akár családok is a térségben.

Végig kiépített, aszfaltozott kerékpárút hálózat várja az érdeklődőket,

az egyes településeken pedig számos olyan látnivaló is akad, amelyek korlátozás nélkül felkereshetőek. Az éttermek, kávézók is fel vannak készülve a vendégek fogadására a kötelező előírások szigorú betartása mellett.

Komáromból kellemes kerékpártúra szervezhető Izsára,

az egykori római erőd nyomaihoz, vagy akár Karváig is el lehet biciklizni a Duna partján vezető Eurovelo6 kerékpárúton. Itt, a karvai Dunakorzón a páratlan panorámát a magasból is meg lehet csodálni a település kilátójából. A merészebbek, rutinosabb biciklisták számára javasolt lehet egy Komárom- Muzsla túra, amelyet érdemes egy borkóstolóssal vagy birtoklátogatással egybekötni. Ha más irányba indulunk, akár a gútai vízimalomig el lehet kerekezni.

Képünk illusztráció Forrás: Dunamente TDM

A Dunamente térség weboldalán számos látnivaló közül válogathatnak az érdeklődők. A térség turisztikai applikációját, a GUIDE@HAND Podunajsko-Dunamente appot letöltve pedig ehhez offline is használható térképek és útvonaltervező is rendelkezésre áll.