Sport- és rekreációs központ épül Zalaegerszegen

Alsóerdei Sport- és Rekreációs Központ Zalaegerszeg
A létesítmény látványterve
Vágólapra másolva!
Komplex turisztikai fejlesztés valósul meg Zalaegerszegen az Alsóerdőn, amelynek 240 hektáros területe egyszerre üdülő-, panoráma- és sétaerdő. A beruházás összköltsége 5,2 milliárd forint.
Vágólapra másolva!

A sportcentrum területén kalandparkot, sípályát és játszóparkot, míg a rekreációs központban KRESZ-parkot, multifunkciós sportpályát, kültéri kosárlabdapályát alakítanak ki.

Megújul a füves sportpálya, a létesítményben egyebek között rekortán burkolatú futópályát, salakos kerékpárpályát, játszótereket alakítanak ki.

A sportcentrum környezetében parkolók, járdák épülnek, megújul a kerékpárút, fákat ültetnek és parkosítják a területet. A projekt kertében fejlesztik majd a búslakpusztai lőteret, felújítják a TV-tornyot és környezetét, erdei túraútvonalakat és terepkerékpárutakat építenek ki.

A létesítmény látványterve Forrás: Facebook/Balaicz Zoltán

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) arra hívta fel a figyelmet, hogy az Alsóerdő 240 hektáros területe egyszerre üdülő-, panoráma- és sétaerdő. A sport- és rekreációs központ tervezésekor a környezetvédelmi szempontokat és a sportszervezetek javaslatait figyelembe vették - fűzte hozzá. A fenntartható fejlesztéssel, a volt napközis tábor teljes felújításával

olyan központot alakítanak ki, amely a turizmus mellett a zalaegerszegieket szolgálja.

A Településfejlesztési Operatív Program 1,2 milliárd forint, valamint a Modern Városok Program 4 milliárd forint támogatásával megvalósuló beruházást a tervek szerint 2021 őszén adják át.