Így néz ki a győri állatkert új csimpánzháza – nézze meg!

2020.06.18. 16:34

Átadták a Modern városok program keretében 250 millió forintból kialakított új csimpánzházat és kifutót a győri Xantus János Állatkertben. A beruházás keretében kibővítették a csimpánzház területét és egy szabad kifutót alakítottak ki, ahol a mászórendszer a csimpánzok igényeihez igazodik.

Andréka György, az állatkert igazgatója elmondta, hogy a Modern városok program keretében mintegy 3 milliárd forintból valósulnak meg fejlesztések. Korábban elkészült az új főbejárat és a zsiráfház. Hozzátette, hogy a győri állatkert ad otthont Magyarország legnagyobb emberszabású csapatának, jelenleg hét egyedből álló csimpánzcsalád lakik ott. A család alapítói - Lara és Bianka - több mint negyvenévesek. Velük él jelenleg Gipsy, Malipo, Pola, Blanka és Zahira.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg galériánkat a most átadott csimpánzházról!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, hogy az állatkert fejlesztésének következő ütemében elefántház épül. Simon Róbert Balázs, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a vidéki állatkertek turisztikailag frekventált helyszínek, mert évente mintegy 3,5 millió látogatójuk van.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK