Hamarosan nyit a Holnemvolt Vár

2020.06.22. 11:37

A hétvége tapasztalatai alapján a héten dönt a Fővárosi Állat- és Növénykert a Holnemvolt Vár és a látványetetések újraindításáról. Szombattól a szabadtéri bemutatóhelyek mellett az állatházak is látogathatóak a budapesti állatkertben, ahol bizonyos óvintézkedések még ezután is életben maradnak - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője a műsorban felidézte, hogy május 20-án tudták újranyitni az állatkert kapuit, de akkor még napi látogatói létszám korlátozással működött az intézmény, és csak a szabadtéri bemutatóhelyeket látogathatta a közönség. Ezt követően, a tapasztalatok alapján, folyamatosan el lehetett hagyni az elővigyázatossági intézkedéseket. "Most szombaton jutottunk el oda, hogy már az állatházakat, beltéri bemutatóegységeket is meg tudtuk nyitni a látogatók előtt, és már csak egy-két dolog van, ami zárva tart" - közölte.

Hamarosan nyit a Holnemvolt Vár isFotó: Polyák Attila - Origo

Ismertetése szerint a Holnemvolt Vár nevű zónát ezután nyitják majd meg. A látványetetések újraindításáról a héten fog döntést hozni az állatkert vezetése a hétvége tapasztalatai alapján.

A vonatkozó jogszabályok rendelkezései szerint már csak az ajándékboltban kötelező a szájat és az orrot is eltakaró eszköz, például maszk, sál vagy kendő viselése. Az állatkert azonban azt javasolja, hogy aki teheti, az állatházakban is viseljen maszkot. Hanga Zoltán emellett azt kéri a látogatóktól, hogy ne etessék az állatokat, még zoocsemegével se.

Forrás: Facebook/Fővárosi Állat- és Növénykert

Felidézte, hogy az állatkert a járvány miatt 66 napig volt zárva, ezen időszak alatt sok állatnak született kicsinye. Az ezen időszak alatt kikelt fekete hattyú fiókák már feleakkorák, mint a felnőttek, és már vannak olyan kisállatok is, köztük Izabella a tevecsikó is, akik azóta születtek, hogy újranyitották a szabadtéri bemutatóhelyeket. Az elmúlt napokban pedig elkezdetek kikelni a flamingó fiókák - mondta az állatkert szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ CIKK