Újra megnyitott a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély

2020.06.22. 10:11

Ismét megnyitotta kapuit a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély a látogatók előtt. Újraindították a havonta megrendezendő botanikai sétákat is a kastélyparkban.

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban az érdeklődők újra részt vehetnek óránként induló, vezetett kastélylátogatásokon – áll a Károlyi József Alapítvány oldalán. A kastélylátogatás kizárólag idegenvezető kíséretével vehetői igénybe. Az idegenvezetés létszámtól függetlenül indul, időtartama egy óra.

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyForrás: Facebook/Károlyi József Alapítvány

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély egy a 19. században, klasszicista és eklektikus stílusban épült kastély. Az épületegyüttest a Károlyi családból származó Károlyi György építtette, tervezője Henrich Koch és Ybl Miklós építészek voltak.

A Károlyi József Alapítvány vasárnap újraindította havonta megrendezésre kerülő botanikai sétáit is a kastélyparkban. A kert szerelmesei felfedezhetik az újonnan telepített őshonos gyümölcsfákat. A sétához kis útmutatót is biztosítanak, amely segíti a park önálló felfedezését is. A részvétel regisztrációhoz kötött.

KAPCSOLÓDÓ CIKK