Új medvekifutót és -házat adtak át a Veszprémi Állatkertben

2020.06.25. 13:47

Új medvekifutót és -házat, valamint rénszarvas- és guanakókifutót adtak át a Veszprémi Állatkertben csütörtökön.

A fejlesztéssel az állatkert fejes-völgyi területén három állatbemutató hely rekonstrukciója valósulhatott meg. Megépült az új medvekifutó és -ház, ahol a fekete medvék tekinthetők meg különböző pontokról és magasságokról, illetve két további kifutó is megújult. Ennek köszönhetően új állatfajjal, rénszarvasokkal bővült az állatállomány, illetve a guanakócsapat is a megújult kifutók egyikébe költözhetett.

Az új medvekifutó a Veszprémi Állatkertben (Kattintson a képre a galériáért!)Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője az átadón kiemelte: az állatkert Veszprém legnagyobb turisztikai attrakciója, amelyet évente 400 ezren keresnek fel. A Modern városok programban már mintegy 2,5 milliárd forint forrás érkezett az állatkertbe.

Török László állatkertigazgató hangsúlyozta: a program fejlesztéseinek köszönhetően Magyarország legnagyobb tevecsapata mára a Veszprémi Állatkertben található, az első kis teve megszületését 2,8 millióan követték az interneten. Hozzátette: új oroszlánkifutót építettek, javult a Gulya-dombi területen a dromedárok és az afrikai watusi marhák elhelyezése, a gyerekek új állatsimogatót kaptak, és megépült egy Afrika-szavanna kilátó is. Emellett létrehoztak egy közel egyhektáros Afrika-szavanna játszóteret, amelynek köszönhetően 1-1,5 órával több időt töltenek a családok az állatkertben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK