Kitűnő egynapos programot kínál Budapest szomszédságában két, egymáshoz közeli turistacélpont, amelyeket mostantól kedvezménnyel lehet meglátogatni.

Összefogott a Veresegyházi Medveotthon és a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert, amelyek kölcsönösen ajánlják egymást a vendégek figyelmébe. Az egymástól alig húsz perces autóútra lévő két látványosság június 26-tól közös látogatóprogramot indított. Mindkét hely felkeresése egy egésznapos programot biztosít az érdeklődőknek.

Akik a Medveotthonban járnak előbb, a vácrátóti botanikus kertben vehetik igénybe a kedvezményt, egy hónapon belül, egyszeri alkalommal. Ehhez meg kell őrizni a blokkot. A botanikus kertben az egyéni látogatók csoportos jegyárkedvezményt kapnak, a családi kedvezményes jegy pedig igazolás nélkül is igénybe vehető. Egyszerre egy kedvezménytípus érvényesíthető.

Aki a Nemzeti Botanikus Kertet meglátogatta, és felmutatja erről az érvényes blokkot, azzal egy fő ingyenes belépésére jogosult a Medveotthonba.

A műemlék- és természetvédelem alatt álló Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert több mint 200 éves, és 27 hektáron terül el. Hazánk legfajgazdagabb élőnövény-gyűjteménye, közel 13 000 növényfajt, illetve -fajtát mutatnak be. Emellett eddig 62 fészkelő madárfajt észleltek, a tavakban 22 halfaj él, és 73 puhatestű (csiga és kagyló) állatfaj talált itt otthonra.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg galériánkat a botanikus kertről!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Veresegyházon 1998-ban nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. A park 3,5 hektárnyi, egybefüggő kifutójában több tucat medve él, de farkasokat és oroszlánokat is megtekinthetnek a látogatók.

A Veresegyházi Medveotthon lakóiForrás: Facebook/Veresegyházi Medveotthon Hivatalos

További információkat itt és itt talál.