Átadták a Tépe és Berettyóújfalu közötti bicikliutat

2020.06.30. 15:11

Az egészséges és aktív életmód része a kerékpáros turizmus - jelentette ki Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kedden délelőtt a Tépe és Berettyóújfalu közt elkészült 8,3 kilométeres bicikliút ünnepélyes átadóján.

A Debrecen-Derecske-Berettyóújfalu-Nagyvárad útvonalon kiépült kerékpárút hiányzó részét kedden birtokba is vehette a Derecskéről, Tépéről és Berettyóújfaluból érkezett mintegy félszáz kerékpározó. A kormánybiztos ünnepi beszédében utalt arra, hogy teljes életmódváltásra van szükség, amely az egészséges, aktív életet helyezi előtérbe. Révész Máriusz elmondta, Dánia és Hollandia után Magyarország áll a 3. helyen, ahol a legtöbben használják a kerékpárt. A most átadott kerékpárút egy nemzetközi hálózat része, a Bodeni-tótól indul ki, és a Tisza-tavat érintve Debrecenen, Berettyóújfalun át Nagyváradig ér.

Kattintson az alábbi képre, és nézzen galériát a kerékpárútról!

Kerékpárosok a Tépe és Berettyóújfalu közötti bicikliúton (Kattintson a képre a galériáért!)Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Balogh András (Fidesz-KDNP) Tépe polgármestere elmondta, az 1070 lelkes községnek egyetlen fillérjébe sem került a település központjából kiinduló 4,9 kilométeres kerékpárút, amellyel a zsáktelepülés lakossága becsatlakozhat a kerékpáros közlekedés vérkeringésébe. Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója közölte, a 2x1 sávos kerékpárút nettó 944 millió forintból készült el, 2,5 méter széles aszfaltburkolattal. Hozzátette, három műtárgy is készült, köztük egy napelemes kerékpárszámláló.

KAPCSOLÓDÓ CIKK