Különleges programot kínálnak szombaton az Aeroparkban

Aeropark repülőtér éjszakája
Vágólapra másolva!
A repülőtér éjszakája című programmal várják az érdeklődőket szombaton 17 órától az Aeropark repülőmúzeumban. Életre kelnek a történelmi repülőgépek pilótafülkéi, találkozni lehet pilótákkal, légiutas-kísérőkkel, műszaki szakemberekkel az Aeroparkban - közölték a szervezők az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A felújított pilótafülkékben rádióforgalmazás hallható, bárki beszélgetésbe elegyedhet olyan személyzeti tagokkal, akiknek életében meghatározó szerepet játszott az Il-18-as, a Tu-134-es, a Tu-154-es és a Jak-40-es.

Közelről megismerhetők speciális repülőtéri járművek,

amelyekkel utasként nem találkozhat az ember és mód nyílik az oldtimer repülőtéri autók kipróbálására is.

Forrás: Facebook/Aeropark

A program során végig kapitányok várják az érdeklődőket a repülőgépek fedélzetén, a pilótafülkékben kigyúlnak a fények.

Késő estig tematikus séták indulnak, amelyeken a tárlatvezetők részletesen bemutatják a történelmi típusokat.

17 órától járműbemutató és élményautózás szerepel a programban, bemutatkoznak a repülőtér speciális járművei a különleges fékhatásmérőtől a nagy teljesítményű hómarókon át a havas gépláncokig.

17 óra 15 perctől két óránként, utoljára 22 óra 30 perces kezdettel a Tu-154-es fedélzetén Bánki Dóra légiutas-kísérő mesél arról, mire készítik fel a személyzetet a tanfolyam során, milyen feladatokat látnak el stewardessek a fedélzeten, amit az utasok észre sem vesznek.

Az is kiderül, hogyan viselkednek az utaskísérők, amikor váratlan helyzet adódik a repülőgépen.

Forrás: Facebook/Aeropark

17 óra 30 perctől euro talkshow-t rendeznek, ezen pilótasztorikat, repülős életutakat, fedélzeti kulisszatitkokat lehet megismerni. Vendég lesz Szüle Zsolt 747-es kapitány, Hartyáni Emőke cargo specialista, Józsa Dóra, Józsa Tamara és Tarsoly Katalin légiutas-kísérő, Réti Máriáss Julien elsőtiszt.

19 órától mentési bemutatót tartanak:

izgalmas és látványos szimuláció keretében mutatják meg, hogyan dolgoznak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hivatásos tűzoltói, az AMS Mentőszolgálat szakemberei, miként vetik be a drog- és bombakereső kutyákat a légikikötőben.

Szombaton is egész nap indulnak a reptérlátogatások az LKK Malév Ikarus autóbuszaival. A repülőtér éjszakájára a részvételi szándékot az lkkbud@gmail.com címen kérik előre jelezni. A részletes programot itt találja.