Július 4-től újra indítja Élő történelem sorozatát a szentendrei Skanzen. A szombati kezdéskor a Felföldi mezővárosban várja a látogatókat a színésznő, a szatócs és inasa, a kapás, az özvegyasszony és a csizmadiamester.

Az élő történelmi jeleneteket idén július 4. és november 1. között tartják meg minden szombaton és vasárnap 10 és 16 óra között. A Skanzen Felföldi mezőváros tájegységében egy századfordulós történet epizódjai elevenednek meg hétvégenként korhű jelmezekkel, élő karakterekkel. A történetek a múlt egy-egy szeletének bemutatásával, a korabeli mindennapok felvillantásával segítik megérteni régmúlt korok embereinek gondolatvilágát, érzéseit, motivációit.

Most szombaton egy elegáns ruhába öltözött színésznő érkezik a mezővárosba, megjelenésével felbolydítja a település életét. Korhű viseletbe öltözve hat karakter élő jelenetekkel, dialógusokkal egy történet cselekményszálait meséli el, amelynek segítségével bepillanthatunk az ott lakók mindennapjaiba. A csizmadia, a szatócs, a szatócs segédje, a színésznő, a kapás és az özvegyasszony a 20. század eleji mezőváros társadalmi rétegeit reprezentálja.

A látogatók beszédbe is elegyedhetnek a szereplőkkel - kérdezhetnek, válaszolhatnak, belecsöppenhetnek az akkori világba. A szatócsboltban rögtön a vásárló szerepébe kerülhetnek, a csizmadia méretet vesz a lábukról és közben megtekinthetik, hol és milyen tárgyak között élték mindennapjaikat száz évvel ezelőtt az emberek.

További információt itt talál.