Megújult a szabadstrand Abádszalókon

Abádszalók szabadstrand
Vágólapra másolva!
Félmilliárd forintból újult meg a Tisza-tó Strand Abádszalókon - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Balogh Gyula (Fidesz-KDNP) elmondta: a közelmúltban véget ért korszerűsítés a Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) nyert 400 millió forintból, illetve a Magyar Turisztikai Ügynökség 100 millió forintos támogatásának köszönhetően valósult meg.

Az előbbi forrásból új hárompályás csúszda, sétányok, ezer négyzetméteres többfunkciós rendezvénytér, homokfoci-, illetve strandröplabda pálya létesült.

Emellett többek között öltözők, új büfék jöttek lére, plázsokat alakítottak ki, árnyékolórendszerek épültek, világításkorszerűsítés történt. A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásának köszönhetően családbarát játszótér épült, modern beléptetőrendszert alakítottak ki, új Tourinform Iroda jött létre.

Az abádszalóki strand Forrás: Facebook/Abádszalók Város hivatalos oldala

A polgármester elmondta: két évvel ezelőtt mintegy hatvanezren látogatták a strandot, ez a szám csökkent tavaly az építkezés idején, amikor csak egy hónapig volt nyitva a partszakasz.

Bíznak abban, hogy a megújult strand a korábbinál is több látogatót vonz majd.

Idén nemcsak Abádszalókon korszerűsödött a szabadstrand, több Tisza-tavi településen zajlik strandfejlesztés: Tiszafüreden, Kiskörén, Sarudon, Tiszanánán, Poroszlón és Tiszabábolnán.