Rio de Janeiro polgármestere bejelentette, hogy újra engedélyezi a tartózkodást a város világhírű strandjain, ha a járványügyi szabályoknak megfelelő távolságban helyezkednek el a strandolók, helyüket mobil alkalmazáson keresztül is foglalhatják.

Szalagokkal választják el egymástól a helyeket a strandokon, ahol a látogatók kis csoportjai elhelyezkedhetnek - mondta Marcelo Crivella polgármester a közösségi médiában. A helyek 30 százalékát mobilon lehetne lefoglalni, a további 70 százalékukat az érkezés sorrendjében kaphatják a látogatók.

Crivella júliusban azt jelentette be, hogy akkor lehet legközelebb a város strandjain tartózkodni, ha meglesz az új koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni védőoltás. Nemrég újra engedélyezték a tengerben fürdést és a csapatsportokat a strandokon. Rio élete nagyrészt a szabadban zajlik, különösen a hétvégeken nehéz a "cariocákat", vagyis a rióiakat rávenni, hogy maradjanak otthon. Ilyenkor szokás szerint a strandokat és a bárokat özönlik el.

Kattintson az alábbi képre, és nézzen friss drónfotókat Rio de Janeiro strandjairól!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: MTI/EPA-EFE/Antonio Lacerda

Brazília a világjárvány második leginkább sújtott országa az Egyesült Államok után, már több mint hárommillióan fertőződtek meg és több mint százezren haltak meg a Covid-19 következtében. Rio de Janeiro állam hivatalos adatai alapján a városban hétfőig 74 674-en kapták el a fertőzést, 8622 páciens hunyt el.