Cápatámadásban halt meg egy férfi Ausztrália Goald Coast nevű városának turisták körében népszerű tengerpartjánál kedden. Évtizedek óta ez volt a második halállal végződő támadás a hálóval és jelzőrendszerrel felszerelt partszakaszon.

A főleg a lábán súlyos sérüléseket szenvedett szörfözőt más hullámlovasok vitték a partra Greenmount Beachnél - mondta el Daren Brown, Queensland állam mentőszolgálatának szóvivője.

A mentősök már csak a 60-as éveiben járó férfi halálát tudták megállapítani a parton. A cápáról egyelőre nem közöltek információt.

Hálót és jelzőrendszert építettek ki

Amióta a város 85 strandját 1962-ben ellátták a cápák elleni védekezést szolgáló hálókkal és jelzőrendszerrel, ez a második halállal végződő cápatámadás a szörfösök és a búvárok körében különösképpen népszerű partszakaszon.

A térségben - a Nobby-strandon - legutóbb 2012-ben támadt cápa hullámlovasra,  aki azonban túlélte a találkozást.

Ausztráliában idén ez volt a hetedik halálos cápatámadás a sydney-i Taronga állatkert nyilvántartása szerint, további hat személy sérüléssel megúszta a találkozást a tengeri ragadozókkal. Ez az egyik legrosszabb év a feljegyzések kezdete óta.