Szeptember második felétől újra fogad látogatókat India legnépszerűbb turistalátványossága, a Tádzs Mahal.

A Tádzs Mahal, amely az országos vesztegzárat megelőzően zárt be március közepén, szeptember 21-én újra megnyitja a kapuit - mondta el kedden a regionális turisztikai hivatal illetékese.
Hozzátette, a látogatóknak be kell tartaniuk az összes járványügyi előírást, úgy mint a fizikai távolságtartást, a maszkviselést és a kézfertőtlenítést. A jegyeket az interneten vehetik meg az érdeklődők. 

A fehér márványból emelt mauzóleumot Sáh Dzsahán mogul sah építtette harmadik és egyben kedvenc felesége, Mumtáz Mahal emlékéreForrás: AFP/robertharding/Tim Graham/Tim Graham

Naponta mindössze ötezren léphetnek majd be a komplexumba, amelynek a napi látogatószáma koronavírus-járvány előtt átlagosan 25 ezer fő volt.

A 17. század közepén az indiai Agrában, a Dzsamna (Jamuna) folyó partján fehér márványból emelt mauzóleumot Sáh Dzsahán mogul sah építtette harmadik és egyben kedvenc felesége, Mumtáz Mahal emlékére.

A paloták koronája - a mogul építészet gyöngyszeme - valójában egy épületkomplexum, amelynek része maga a fehér síremlék is. 1983 óta szerepel az UNESCO Világörökség listáján.A hivatalos adatok szerint Indiában több mint 4,2 millióan fertőződtek meg a koronavírussal, ezzel az ország megelőzte Brazíliát és második az Egyesült Államok után a globális összesítésben.