Leszállítottak egy idős férfit az Allegiant Air légitársaság egyik járatáról, mert többször megszakította a biztonsági bemutatót azzal, hogy a stewardess viselje a maszkját.

A repülő a floridai Punta Gordából indult volna, de a felszállást megelőző biztonsági bemutató során nézeteltérés alakult ki egy utas és a stewardess között – írja az AirLive.net. A férfi többször is azt nehezményezte, hogy a stewardess nem viseli helyesen a maszkját. Az idős utast végül leszállították a repülőről, amit a többi utas – az alábbi videó tanúsága szerint – túl súlyos büntetésnek tartott, és védelmébe vette a férfit.

Az Allegiant Air az üggyel kapcsoltban elmondta a Newsweeknek, az utast azért kellett leszállítani, mert többször is megzavarta a biztonsági bemutatót, amely többek között a maszkviselésre vonatkozó előírásokat is tartalmazza. A mikrofonba beszélő stewardessnek állítólag azért kellett leengednie a maszkját, hogy mindenki jól értse. A légitársaság szerint más utasok korábban arra panaszkodtak, hogy nem hallják a stewardessek bejelentéseit, ezért leengedték a maszkjukat.