Leszállítottak egy nőt a repülőről, mert a kétéves kisfián nem volt maszk

Southwest
Vágólapra másolva!
Leszállítottak egy utast a Southwest légitársaság egyik járatáról, mert a kétéves gyereke nem viselt maszkot. Az anya szerint ilyen esetben elvárható lett volna kicsit nagyobb rugalmasság a személyzet részéről.
Vágólapra másolva!

Jodi Degyansky a floridai Fort Myersból utazott volna Chicagóba kétéves gyermekével a Southwest Airlines járatán. A kisfiú snacket evett a felszállás előtt, így nem volt rajta maszk.

A stewardess több alkalommal szólt neki, hogy vegye fel a maszkját, de ő tovább evett.

A repülő már elhagyta a kaput, amikor visszafordult, hogy lekísérjék a nőt a gyermekével. Degyansky körülbelül 15 percig vitatkozott a személyzettel, mert a fia már visszavette a maszkot, de ők nem figyeltek rá.

A leszállított utas a gyermekével Forrás: YouTube/Life News Us

A hatósági előírások szerint a kétéves vagy annál idősebb gyermekeknek kötelező eltakarni a szájukat és az orrukat, ha az emberek közötti távolságtartás nehéz.

– idézte Degyanskyt az AirLive.net.

A nő szerint a stewardess azt mondta neki, hogy a szülők csak ürügyül használják a snacket arra, hogy ne tegyenek maszkot a gyermekükre. Degyansky úgy vélte, a légitársaságoknak meg kellene érteniük, hogy

a szülőknek nehéz a gyerekükön tartani a maszkot huzamosabb ideig.

„Megpróbáltuk, hogy hozzászokjon, de csak kétéves" – magyarázta, hozzátéve, hogy az odaúton sokkal megértőbb volt a személyzet, és nem is volt semmi probléma.

Szavazzon!

Ön szerint le kellett szállítani az utast a gyermekével?

Degyansky megalázónak érezte, ahogy lekísérték a repülőgépről. A légitársaság felajánlotta, hogy keres nekik egy másik járatot aznapra, de egy sem volt közvetlen. Ezért végül az American Airlinesnál vett másik jegyet Chicagóba, ami 600 dollárjába (180 ezer forint) került.