Három felnőtt férfit harapott meg Namíbiában egy vadon élő leopárd, amely egy legelésző kecskét akart zsákmányul ejteni az ország nyugati Erongo vidékén, Usakos város közelében.

Egy 48 éves kecskepásztor a bal karján szenvedett sérüléseket megtámadott háziállata védelmezése közben. A férfi telefonon segítségül hívta két barátját is, akiknek egyike a fején és a jobb karján sérült meg súlyosan a leopárddal való dulakodás közben, a másiknak pedig a fején keletkezett nyílt seb a ragadozó harapásától.

A hétfő délutáni támadásban megsérült férfiakat az usakosi kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotukat.

Az esetet kivizsgálta a namíbiai környezeti, erdészeti és turisztikai minisztérium, amely kedden azt közölte, hogy a leopárdot, amely két kölyköt nevel, megpróbálják elfogni és egy olyan helyre áttelepíteni, ahol kevésbé okozhat gondot. A megtámadott embereket segélyben fogják részesíteni az emberek és vadon élő állatok konfliktusából keletkezett károk helyreállítási alapjából.

A minisztérium óva intette a lakosságot, hogy a kecskéit legeltető pásztorhoz hasonlóan szembeszálljon a veszélyes ragadozókkal.