Botrány lett abból, hogy nyakmelegítőt használt egy utas maszk helyett a repülőn – videó

nyakmelegítő Spirit
Vágólapra másolva!
Vitába keveredett a Spirit Airlines alkalmazottja egy utassal, mert az a nyakmelegítőjét akarta használni maszk helyett egy repülőjáraton, ami a szabályok szerint tilos. Az esetről videó is készült.
Vágólapra másolva!

Az amerikai repülési előírások szerint a légi járatokon kötelező a maszk használata, kivéve, ha az illető eszik vagy iszik. Egy utas ezt a szabályt a nyakmelegítőjével gondolta teljesíteni, ám a személyzet egyik tagja ezt nem tartotta elegendőnek, amiről vita alakult ki közöttük.

Az utas közölte, hogy van rajta maszk, a steward azonban ezt nem fogadta el. Megkérdezte, hogy mit visel a nyakmelegítő alatt, mert ez így nem szabályos a Járványügyi Központ (CDC) előírásai alapján.

Az utas azzal érvelt, hogy már húsz repülőjáraton utazott így,

majd azt mondta, befejezte a beszélgetést. Az alkalmazott erre azzal válaszolt, az érkezés után a hatóságok fogják várni.

A Twitteren megosztott videóra többen úgy reagáltak, hogy a stweardnak nyilván a nyakmelegítő kinézetével volt baja, amely az amerikai zászlót mintázta - írja a Fox News. A légitársaság közleménye szerint azonban ők örömmel látnak bárkit a fedélzeten, aki a büszkeségét az amerikai zászlóval fejezi ki a maszkján, feltéve, ha az megfelel az előírásoknak.

A Járványügyi Központ szerint viszont a nyakmelegítők nem nyújtanak hatékony védelmet a fertőzések ellen – áll a Spirit Airlines közleményben.

A légitársaság szabályzata emiatt előírja, hogy legalább két réteg szövettel kell lefedni a szájat és az orrot.

A szóban forgó utast épp ezért megkérték, hogy duplázza meg a nyakmelegítőjét, amikor pedig ezt elutasította, akkor maszkot is felajánlottak neki, de ezt a lehetőséget is elutasította.