Komoly bírságra számíthat az a férfi, aki a cipőjében akart a repülőre csempészni egy pisztolyt a philadelphiai repülőtéren.

Az utas egy 0,25 kaliberű pisztolyt rejtett el „mesterien" a cipőjében – jelentette az amerikai repülőterek biztonsági ellenőrzését végző Közlekedésbiztonsági Hatóság (TSA). A vizsgálatnál azonban lebukott, az őrök pedig értesítették rendőrséget. A fegyvert, amely nem volt megtöltve, elkobozták.

Ez nem feledékenységből történt" idézte a Fox News a TSA szövetségi biztonsági igazgatóját. Gerardo Spero szerint a férfi szándékosan akart fegyverrel a repülőre szállni, amiért komoly bírságra számíthat. Ennek összege 4100-tól 13 669 dollárig (1,3-4,3 millió forint) terjedhet, ha pedig az illető tagja a TSA könnyített repülőtéri ellenőrzést lehetővé tévő PreCheck rendszerének, elveszítheti az ezzel járó kedvezményeket.

Az elkobzott fegyverForrás: Transportation Security Administration

Tavaly összesen 4432 lőfegyvert fedeztek fel az amerikai repülőterek biztonsági ellenőrzésein. Ezek 87 százaléka töltve volt. A TSA szabályzata lehetővé teszi, hogy a lőfegyvereket az utasok a feladott csomagban szállítsák, ha az nincs töltve és egy keményfalú tárolóban tartják, de a poggyász feladásakor be kell ezt jelenteni.