Dulakodás tört ki a Korean Air egyik járatán, miután egy bombával fenyegetőző utas akart bemenni a pilótafülkébe. A férfit végül egy másik utas segítségével sikerült megfékezni.

Gene Parente a Korean Air Szöulból Seattle-be tartó járatán aludt a business osztályon, amikor 45 perccel a leszállás előtt hangoskodásra ébredt. Egy koreai férfi dörömbölt a pilótafülke ajtaján, aki a fejére egy műanyagtáskát húzott. A rendbontó koreai és angol nyelven azt mondta, beszélni akar a kapitánnyal, bomba van nála, és a kanadai Vancouverbe akar menni, mert még soha nem járt ott.

Parentét egy stewardess kérte meg arra, hogy segítsen megfékezni a férfit, mert a személyzet tagjai kisebbek voltak, mint a támadó. A kaliforniai férfi, aki 1,80 méter feletti magasságával és közel 90 kilójával nagyjából akkora volt, mint a rendbontó utas, azonnal közbelépett.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Kentaro IEMOTO

Némi dulakodás után a személyzet egyik tagja egy sokkoló segítségével a földre kényszerítette a támadót, akit egy műanyag gyorskötözővel sikerült megbilincselni. A földet érés után a Coloradóban élő koreai férfit az FBI őrizetbe vette.