Akár két évet is kaphat tettéért az az amerikai férfi, aki különböző platformokon negatív véleményt tett közzé egy thaiföldi szállodáról.

A Thaiföldön dolgozó Wesley Barnes a Koh Chang szigeten működő Sea View Resortról fogalmazott meg nyilvánosan kemény kritikát, többek között modern kori rabszolgasággal vádolta meg a szállodát. A hotel szerint ugyanakkor az amerikai férfi állításai megalapozatlanok voltak, és sértették a szálloda jó hírét.

Koh ChangForrás: Shutterstock/Cocos.Bounty

A hotel szerint a vendég az általa hozott alkoholt akarta elfogyasztani a vacsorájához a szálloda éttermében, emiatt vita alakult ki közte és a személyzet között. A férfi elutasította, hogy az ilyen szokásos „dugódíjat" kifizesse ezért az étteremnek. Bár a menedzser ezt utóbb elengedte neki, Barnes ezután több negatív véleményt írt a hotelről, többek között a TripAdvisor utazási oldalon. 

A szálloda feljelentette őt rágalmazásért. Barnest őrizetbe vették, több éjszakát börtönben töltött, majd óvadék ellenében szabadlábra bocsátották. Ha bűnösnek találják, akkor a rágalmazást szigorúan büntető thaiföldi törvények alapján akár két év börtönre is ítélhetik – írja a BBC.