Fél év után nyitja meg határait Dél-Afrika a légi közlekedés számára

Horizontal AIR TRAVEL AIRPORT AIRPORT TERMINAL STRIKE AIRLINE AFRICA
Az O.R. Tambo nemzetközi repülőtér Johannesburgban
Vágólapra másolva!
A Dél-Afrikai Köztársaság csütörtöktől fél évi szüneteltetés után ismét megnyitja határait a légi közlekedés számára, lehetővé téve a beutazást külföldről, de mintegy hatvan országot - melyet a koronavírus okozta Covid-19-járvány által súlyosan fertőzöttnek ítél - továbbra is tiltólistán tart.
Vágólapra másolva!

Johannesburgban szerdán sajtóértekezleten számoltak be a korábbi korlátozást feloldó intézkedésről. Ennek értelmében megnyitják a három legnagyobb város - Johannesburg, Fokváros (Cape Town) és Durban - repülőtereit.

Az O.R. Tambo nemzetközi repülőtér Johannesburgban Forrás: AFP/Michele Spatari

Továbbra sem utazhatnak be ugyanakkor azokból az országokból, amelyekben az újonnan jegyzett vírusfertőzöttek napi száma túlságosan magas. A tiltólistán marad az Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Irán, Izrael, Nagy-Britannia, Oroszország, valamint a legtöbb latin-amerikai ország.
Ezekből légi úton csak olyanok léphetnek be az országba, akik üzleti, diplomáciai vagy más egyéb, munkavégzésnek tekinthető célból kívánnak beutazni, de ők is csak akkor, ha a landolás után 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-tesztet mutatnak fel.