Botrányt okozott Miami repülőterén egy részeg pár, mert egyikük nem viselt cipőt, így megtagadták tőle a felszállást a repülőgépre.

Egy kaliforniai pár, a 23 éves Brittney Mohammadi és a 26 éves Manuel Arteaga Los Angelesbe akart volna repülni Miamiból, de az American Airlines alkalmazottja megtagadta a nőtől a beszállást a kapunál, mert nem viselt cipőt. Amikor a megkérdezték tőle, miért nincs rajta lábbeli, azt válaszolta: OK, tudod mit? Nem járok olyan sűrűn a repülőtérre." Mohammadi kiabált, majd a pultra felugorva megpróbálta megütni az alkalmazottat. A nőt a párja húzta vissza, majd az alkalmazott rendőröket hívott, akik letartóztatták őket.

A rendőrség szerint a pár részeg volt, Arteaga elismerte, hogy ittak. A férfi „100 százalékos felelősséget" vállalat azért, hogy az incidens elfajult, de azt mondta, mindkettejükkel durván bántak a letartóztatás során. Állítása szerint a biztonsági ellenőrzésen is cipő nélkül ment át a párja, és senki nem szólt neki emiatt.

A férfit rendbontással, a letartóztatással szembeni ellenállással és egy rendőr megütésével vádolják, míg a nőt részegen elkövetett rendzavarással és a rendőrrel szembeni ellenállással – írja a Fox News. A nő a járványhelyzet ellenére sem nem viselt maszkot, a férfi eleinte igen, aztán az is lejjebb csúszott az arcáról.