Botrányos videó látott napvilágot, amely az EasyJet egyik járatán készült. Egy férfi magából kikelve igyekezett lebeszélni másokat a maszkviselésről, mire a felesége pofon vágta őt, majd dulakodás tört ki.

A felvételen látható repülő az angliai Manchesterből tartott a spanyolországi Tenerifére még szeptemberben. Az egyik utas megtagadta a maszkviselést, majd a helyéről felállva panaszkodott az előírás miatt. Másokat is hangosan arra buzdított, hogy vegyék le a maszkjukat, és „vágjanak vissza". Minél tovább hordjátok, annál tovább tart ez" – kiabálta a rendbontó utas.

A Metro beszámolója szerint a férfi felesége megpróbálta őt lecsitítani, de a férje durván válaszolt neki. A nő pofon vágta őt, mire a férfi megpróbálta ezt viszonozni. A dulakodásba a többi utas és egy stewardess is beavatkozott, majd nagy kiabálás alakult ki, mielőtt a videó véget ért.

Az EasyJet a Fox Newsnak megerősítette az incidens tényét. A légitársaság tájékoztatása szerint a repülőgép érkezésekor a rendbontókat rendőrök vezették el. Hozzátették, hogy a maszkviselés kötelező a repülés ideje alatt, és az ilyen eseteket nagyon komolyan veszik a többi utas biztonsága érdekében.