Leszállították a nőket a Qatar Airways Dohából Sydneybe induló járatán, hogy megtalálják az anyját egy repülőtéren hagyott csecsemőnek. Volt, aki sírt, mert le kellett vetkőznie a vizsgálathoz.

A megalázó eset október 2-án történt a dohai repülőtéren, ahol egy koraszülött csecsemőt találtak az egyik mosdóban. A Sydneybe tartó repülő utasai már három órája várakoztak az indulásra a betonon, amikor megkérték a nőket, hogy szálljanak le. Ezután elkísérték őket egy női orvoshoz, ahol le kellett vetkőzniük. A fehérneműjüket is le kellett venniük, hogy megvizsgálják, szültek-e nemrég.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Kurush Pawar

A fedélzetre visszatérő nőkön látszott, hogy nagyon feldúlta őket az eljárás, volt, aki sírt is. Mivel a megvizsgált utasok között volt 13 ausztrál is, az ausztrál hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben – írja a Fox News. Marine Payne ausztrál külügyminiszter sértőnek nevezte az incidenst, amelyre magyarázatot vár Katartól.

Az Associated Press jelentése szerint a házasságon kívüli szex bűncselekmények számít Katarban. A múltban ezért több női vendégmunkás eltitkolta terhességét, és külföldre utazott megszülni gyermekét, mások pedig elhagyták csecsemőjüket, hogy elkerüljék a börtönt.