Egy jó könyvesboltban elveszni sokaknak nagy élmény, de egy kínai városban nemrég olyan üzlet nyílt, amely már a látványában is lenyűgöző.

Tucsiangjen kínai léptékkel kisvárosnak számít a maga közel 700 ezer lakosával, a Szecsuan tartományban található település azonban nemrég elképesztő épülettel gazdagodott. A Csungsuko nevű könyvesbolt belülről szinte egy katedrálisra emlékeztet árkádjaival, lépcsőivel, kanyargó polcaival.

Kattintson az alábbi képre, és nyissa meg a galériát az elképesztő áruházról!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: X+Living/Shao Feng

A könyvesboltot a sanghaji X+Living iroda tervezte Li Hsziang vezetésével. A tervezőket egyébként a természet inspirálta: a formákban a hegyeket, folyókat és bambuszerdőket próbálták megjeleníteni, amelyek egyre tovább vezetik a betérő vásárlókat. Bár a látogatónak az a képzete, hogy mindenhol könyv van, a magasabban lévők csak dekorációk, valójában minden könyv könnyen elérhető.

A boltban egyébként több mint 80 ezer könyvet kínálnak megvásárlására írja a Matador Network. A közel 1000 négyzetméteres üzletben van egy kávézó egy játszótér a gyerekeknek, és ülőhelyek az olvasásra vagy munkára.