A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. által működtetett Annafürdői Vendégház nyerte az Év Turistaháza szavazást - közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ idén első alkalommal hirdette meg az "Év Turistaháza" pályázatát, amelyben a nagyközönség bevonásával keresték meg Magyarország kedvenc turistaházát. Október 15-én lezárult a pályázat, és a beérkezett több tucat nevezés közül az Aktív Magyarország szakmai zsűrije választotta ki a tíz döntős turistaházat.

Az elbírálásnál figyelembe vették többek között az építmény állapotát, környezetének rendezettségét, berendezését, illetve, hogy minél több turistaút vezessen oda. Előnynek számított, ha a helyszín a gyalogos megközelítés mellett kerékpárral is elérhető, illetve ha a közelben több látnivaló található.

A kiválasztott tíz turistaházra, október 19-29. között az Aktív Magyarország Facebook-oldalán lehetett szavazni, amelyben együttműködő médiapartnerként részt vett a Csodálatos Magyarország és a Csodálatos Balaton oldal is. A közösségi oldalon több mint nyolcezer szavazat érkezett a tíz turistaházra, a legtöbb voksot az Annafürdői Vendégház kapta.

A szavazás végeredménye

  1. Annafürdői Vendégház: 1924 szavazat
  2. Vízfő Turistaház: 1760 szavazat
  3. Ágasvári Turistaház: 1005 szavazat
  4. Kútbereki Turistaház Matracszállás és Nomád Táborhely: 655 szavazat
  5. Som-hegyi Turistaház: 614 szavazat
  6. Hubertlaki Kulcsosház: 593 szavazat
  7. Károly-lak Turistaház: 578 szavazat
  8. Rudolf-tanya: 525 szavazat
  9. Kőhegyi Czibulka János Menedékház: 472 szavazat
  10. Kistolmácsi Erdei Lak: 316 szavazat

Összesen: 8442 szavazat

Az Annafürdői Vendégház a Tolnai-hegyhát déli részén, erdei környezetben helyezkedik el. A vendégháznak otthont adó, közel 100 hektáros, természetszerű erdőgazdálkodási módszerrel kezelt parkerdőben horgászati lehetőség, biciklikölcsönzés, vadaspark, tanösvények, szabadtéri kemence, grillező- és tűzrakóhely, kilátó, lombkoronaösvény, erdei pihenők, erdei kisvendéglő, interaktív játszva-oktató eszközök segítik a szabadidő hasznos eltöltését.

Kattintson az alábbi képre, és nyissa meg galériánkat az Annafürdői Vendégházról!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda

Képzett túravezetőkkel természetismereti és kulturális túrákon lehet részt venni. Kerékpárosbarát hely, kézműves foglalkozásokat, lovas programokat, játékos vetélkedőket is tartanak turistacsoportok, gyerekes családok és egyéni látogatók számára egyaránt.