Álomnyaralásból rémálommá vált egy brit nő törökországi vakációja, miután egy szafari túrán eltörte az egyik csigolyáját. Joanne Bishop iszonyú fájdalmakat élt át, és emellett még majdnem börtönbe is került. Végül haza tudott térni, de még hónapokig eltarthat, míg felépül.

Rémálommá vált egy brit nő törökországi nyaralása, miután egy autós szafari kiránduláson eltört az egyik csigolyája - írja a Mirror.

Tudta, hogy valami eltört

A 34 éves Joanne Bishop október 15-én utazott el Antalyába 12 éves fiával és egy barátjával vakációzni. Egy nappal hazautazásuk előtt, október 21-én még befizettek egy autós szafari túrára is. A dzsipjük éppen egy kiszáradt folyómederben haladt, ahol az autó ráhajtott egy bukkanóra, amikor pedig Joanne visszahuppant az ülésre, óriási fájdalmat érzett a hátában. 

- Tudtam, hogy valami eltört, éreztem és hallottam is – mondta a nő a lapnak. 

Joanne fájdalmában ordítani kezdett, a sofőr pedig megállította az autót és mentőt hívott, ami egy magánkórházba szállította. Itt nemcsak az derült ki, hogy hátsérülése van, hanem az is, hogy a kórházi számlája körülbelül 2000 font lesz.  Az összeget pedig nem fedezi a biztosítása, hiszen a brit kormány a koronavírus miatt Törökországot az utazásra nem javasolt országok közé sorolta. 

Megkérdeztem az orvost, hogy mi lesz, ha nem tudom kifizetni a számlát, ő pedig azt mondta, akkor börtönbe kerül  – emlékezett vissza Joanne. 

Mentő helyett taxival utazott

A nő szerencséjére a szafari túrát szervező cég végül kifizette a kórházi számlát, cserébe Joanne elismerte, hogy nem ők felelősek a balesetért.

Joanne-nek azonban ezenfelül is több száz fontba került volna, hogy magánkórházban lábadozzon, így azt javasolták neki, hogy átviszik egy olcsóbb állami intézménybe. A nő napokig várt, de végül a kórház nem tudott mentőt biztosítani számára, így óriási fájdalmak közepette taxiba ült, és így ment át a másik intézménybe. 

Joanne megpróbáltatásai azonban ezzel nem értek véget. Az állami kórházat ugyanis Covid-kórházzá alakították át, így közölték vele, hogy ott már nincs szabad ágy számára. A nő így jobb híján, törött csigolyával visszatért a hotelszobájába. 

Hónapokig tarthat a gyógyulás

A brit követség ezután közölte vele, hogy haza kell térnie, így egy nyakmerevítővel és rengeteg fájdalomcsillapítóval végül felült egy repülőgépre.

Miután visszatért az Egyesült Királyságba, azonnal egy bristoli kórházba vitték, ahol újfent megállapították, hogy eltört az egyik csigolyája. Azt is elmondták neki, hogy a gyógyulás minimum három hónapig tart majd, így a fodrászként dolgozó nő még jó ideig nem tud dolgozni.  

Átköltöztem a húgomhoz, hiszen segítség nélkül semmit nem tudok megcsinálni magamnak  – mondta Joanne. 

Az üggyel kapcsolatban az utazási biztosítást nyújtó cég azt mondta, nagyon sajnálja, hogy Joanne megsérült a törökországi nyaralás alatt, és reméli, hamarosan felépül. 

– Azonban, az iparág többi szereplőjéhez hasonlóan, a mi biztosításunk sem terjed ki olyan országokra, amelyeket a külügyi hivatal nem talál biztonságosnak – mondta a szóvivő.