Csirkét akart főzni az amerikai Yellowstone Nemzeti Park egyik hőforrásában egy turista, de lebukott, és komoly büntetést szabtak ki rá.

Az eset a park egyik olyan részén történt, amelyet lezártak a látogatók előtt. A gejzírekben és hőforrásokban gazdag területre egy tízfős csoport tartott főzőedényekkel, amiről valaki értesítette az egyik parkőrt. Az őr megtalálta a csapatot, az egyik férfi pedig éppen két csirkét lógatott be egy zsákban egy hőforrásba. Az augusztusban történt esetet nemrég tárgyalta a bíróság, és az elkövető férfit 1200 dollárra (365 ezer forint) büntette, valamint két évre kitiltotta őt a parkból – írja a Matador Network.

Képünk illusztrációForrás: AFP/Mladen Antonov

A Yellowstone Nemzeti Parkban igen nagy a geotermikus tevékenység, itt található az aktív gejzírek legnagyobb koncentrációja a világon. A turisták csak meghatározott útvonalakon járhatják be a területet, de többen megszegik a szabályokat, és emiatt balesetet is szenvednek. Olyanok is akadtak, akik a forró vízben akarták megmosni a lábukat, vagy belepisiltek egy gejzírbe.