Egy részeg utas és a vele utazó fia okozott botrányt a Jet2 légitársaság egyik járatán. A rendbontó férfi le akarta vizelni a stewardesst, amikor a repülő végül földet ért, és ő vécére akart menni.

Az incidens egy Ciprusról Manchesterbe tartó járton történt. A Manchester Evening News beszámolója szerint az 57 éves Christopher Tooth a 34 éves fiával utazott, és nagyon ingerült lett, amikor azzal vádolták meg fiát, hogy megette a személyzet ételét. Mindkettejüket hátra hívták a konyhába, majd úgy tűnt, hogy némi hangos szóváltás után megnyugodtak a kedélyek. 

Amikor azonban visszaültek a helyükre, a fiát megkérték, hogy vegye fel a maszkját. Amikor erre egy utastársa is figyelmeztette, az apa ismét agresszív lett, és majdnem megütötte a másik utast. Ezután a fedélzeti személyzet főnöke jött lecsillapítani a férfit, aki azzal fenyegette meg, hogy lerángatja majd a gépről.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Mark Harkin

Az út végén, amikor a repülő földet ért, az agresszív utas azonnal vécére akart menni. Amikor ezt a stewardess megtiltotta neki, megkérdezte tőle: Akkor rád vizeljek?"  Ezután ugyan még visszaült a helyére, de nem sokkal később, amikor megállt a repülő, odarohant a mosdóhoz, betörte az ajtaját, és nyitott ajtó mellett, a stewardess szeme láttára vizelni kezdett. Később az ülésén is vizeletnyomokat találtak.

Az október 23-án történt incidenst nemrég tárgyalta a bíróság, ahol az utas beismerte, hogy részeg volt, amikor felszállt a repülőre. A férfi megbánta tettét, és bocsánatot kért a személyzettől. A bíróság 670 fontra (265 ezer forint) büntette, ezenfelül meg kell fizetnie a perköltséget és az áldozatokat segítő alapítvány támogatását. A férfi fia egyébként nem jelent meg a tárgyaláson, ő ellene elfogatási parancsot adtak ki.