Turistalátványosság lett Spanyolországban egy felújított szobor, amely igencsak félresikerült a dilettáns restaurátor keze alatt.

A szobor a spanyolországi Palenciában található egy felújított irodaház külső díszítésén. A restauráció tíz éve történt, de senkinek sem tűnt fel, hogy az egyik női alak milyen otrombán néz ki rajta. Az eredeti szobor egy nőt ábrázolt, a restaurált változat viszont inkább egy krumplifejhez hasonlít.

A botrány akkor tört ki, amikor egy utcai virágárus felhívta rá a figyelmét egy művésznek, aki az irodaház mellett lakik, ő pedig megosztotta a róla készített képet a közösségi oldalán – írja a Fox News. A palenciai városházán nem tudták megmondani, ki végezte a felújítást, a krumplifejű nőből azonban turistalátványosság lett, és sokan készítenek róla fotót arra járva. 

Spanyolországban nem az első eset, hogy egy felújítás balul sül el. 2012-ben egy kétbalkezes, amatőr restaurátor Borja templomában magánszorgalomból felismerhetetlenre restaurálta Elías García Martínez Ecce Homo című művét, nemrég pedig egy valenciai festmény, Murillo Szűz Mária portréja felújításával vallott kudarcot egy kontár. Ezekről bővebben itt írtunk.