Nászútra indult volna egy pár az Egyesült Államokban, de a repülőtér biztonsági ellenőrzésén egy fegyvert találtak a férfi kézipoggyászában. Azt mondta, véletlenül tette be a pisztolyt a táskájába.

A friss házasok a virginiai Richmond repülőterén akartak felszállni egy Hawaiira induló gépre, hogy ott töltsék a mézeshetüket. A biztonsági ellenőrzésen fennakadtak: a férfinél 9 mm-es, lőszerrel töltött pisztolyt találtak. A fegyvert elkobozták, a férfit pedig letartóztatták. A rendőröknek azt mondta, a pisztoly véletlenül került a kézipoggyászába – írja a Fox News.

Képünk illusztrációForrás: AFP/2020 Getty Images/Scott Olson

Az amerikai Közlekedésbiztonsági Hatóság (TSA) tavaly összesen 4432 lőfegyvert talált a repülőtéri biztonsági ellenőrzéseken szerte az országban. Ezek 87 százaléka töltve volt. A kiszabható bírság ilyen esetben 4100-tól 13 669 dollárig (1,3-4,3 millió forint) terjedhet. A TSA szabályzata egyébként lehetővé teszi, hogy a lőfegyvereket az utasok a feladott csomagban szállítsák, ha az nincs töltve és egy keményfalú tárolóban tartják, de a poggyász feladásakor be kell ezt jelenteni.