A katari hatóságok azonosították azt a nőt, aki a feltételezések szerint a dohai repülőtér vécéjében szülte meg gyermekét, majd otthagyta őt. Miután a csecsemőt életben találták egy szemeteskukában, az anyját keresve több repülőjárat női utasát levetkőztették és megvizsgálták, amiből nagy nemzetközi botrány lett.

A katari ügyészség szerint egy ázsiai állampolgár követte el a bűncselekményt október 2-án, aki már nem tartózkodik az országban. A nő üzenetet küldött a gyermek apjának a szülés után, csatolva a csecsemő fotóját, és közölve azt is, hogy eldobja őt, és elmenekül az országból. A DNS-vizsgálat bebizonyította, hogy a férfi az újszülött apja, de ellene nem emeltek vádat - írja a News.com.au.

A nő pontos tartózkodási helye egyelőre nem ismert, a hatóságok jelenleg azon dolgoznak, hogy letartóztassák őt. Emberölési kísérlettel vádolják, amiért 15 év börtönt kaphat. A házasságon kívüli szex és szülés is bűncselekmény Katarban, sok más közel-keleti országhoz hasonlóan.

Amint arról az Origo is beszámolt, az ügy komoly nemzetközi felháborodást váltott ki, mivel a csecsemő felfedezése után több repülőjárat női utasát levetkőztették és orvosi vizsgálat alá vetették, hogy megtalálják az anyját. Ausztrália például hivatalosan is tiltakozott a megalázó eljárás miatt a katari hatóságoknál. Ennek nyomán most a repülőtéri rendőrség tisztjeit is vád alá helyezték.