Nem akartak felengedni egy fiatal nőt a Virgin Australia egyik járatára, mert a pilóta szerint túl sokat mutatott a ruhája.

A 23 éves Catherine Bampton az ausztráliai Adelaide-ből a Gold Coast repülőtérre szeretett volna elrepülni a Virgin Australia egyik járatával. A beszállásra várt, amikor a légitársaság földi személyzetének egyik tagja odament hozzá, és azt mondta mindenki előtt, hogy a pilóta megtagadja tőle a beszállást a ruhája miatt. 

Teljesen lesokkolt a dolog, és zavarban voltam, mert a ruhám nem volt lenge" mondta a News.com.au című lapnak Bampton, aki úgy érezte, nyilvánosan megszégyenítették őt.

Ezután az alkalmazott megkérte őt, hogy vegyen fel magára valamit a teste betakarására, hogy felszállhasson a gépre. Amikor az egyetemi hallgató nem sokkal később beszállt, megkérdezte a személyzetet, mi a gond az öltözékével. A válasz az volt, hogy 

a pilóta nem szereti, ha az emberek túl sokat mutatnak a bőrükből". 

Az utas most bocsánatkérést vár a pilótától. A Virgin Australia közölte, hogy hivatalosan még nem kereste meg őket Bamptom, de igyekeznek felvenni vele a kapcsolatot. A szóvivőjük szerint az utasok öltözékére vonatkozó előírásaik hasonlóak más légitársaságok szabályzatához, és a többség betartja azokat.

Ezen az oldalon még több fotót láthat az utas kifogásolt öltözékéről.