Egy trófeavadászattal foglalkozó johannesburgi cég brit tulajdonosa a METRO tudósítása szerint azzal dicsekedett, illetve konkrétan a közösségi oldalán arra buzdítja világszerte a vadászokat, hogy egy "jó kaland céljából" utazzanak Dél-Afrikába, ahol a koronavírus-járvány alatt is rengeteg nagyvadat lehet leölni.

A beszámoló szerint a 47 éves Carl Knight, aki évek óta él már Johannesburgban, nemrég több ezer "potenciális vevőnek" küldött e-mailben ajánlatot. A Take Aim Safaris iroda főnöke állítólag 3000 lehetséges partnernek küldött üzenetében az úgynevezett "Big Five" levadászatát propagálta (dél-afrikai nagyvadak ötöse: elefánt, orrszarvú, bivaly, oroszlán, leopárd).Az oroszlántrófea lehetőségét 14 500 fontért (6 millió forint), az elefántét pedig 10 000 fontért (4 millió forint) kínálta már évekkel ezelőtt is.

Az angliai Surrey megyéből, Epsomból származó Knight szerint ezen, és egyébb állatok, úgymint orrszarvúak, vízilovak és krokodilok trófeáira nemcsak Dél-Afrikában, de Zimbabwében most is "játszva szert lehet tenni".

Knight a világhálón nemcsak sok megrendelést, de rengeteg támadó hangvételű, kritizáló kommentet is kapott.  Én csak igyekszem megvédeni a vállalkozásomat, és itt Dél-Afrikában nem sértettem meg semmilyen törvényt, arról nem beszélve, hogy a vállalkozásommal munkahelyeket is biztosítok - vágott vissza Carl Knight, aki hozzátette: az ottani adottságok, lehetőségek még nem teszik bűnözővé a vadászokat. Dél-Afrikában az elmúlt 10 évben szándékosan 20 millió vadállatot tenyésztettek túl és tartottak fenn, és ez az iparág hatalmas bevételt jelent mostanság is az országnak"

írta egy másik bejegyzésében Knight.

Nagy-Britanniában a trófeavadászat betiltásáért évek óta küzdő alapítvány létrehozója,

Eduardo Gonclaves Carl Knightot egyszerűen csak mészárosnak nevezte, és arra szólította fel az illetékes brit hatóságokat, hogy szégyenteljes tetteiért fosszák meg brit állampolgárságától a vadásztató cég 47 éves vezetőjét.