Késve indult a United légitársaság egyik járata, miután egy utas véletlenül paprikasprayt engedett ki abból a palackból, amely nem is lehetett volna nála. Sokan rosszul lettek.

A United légitársaság gépe a floridai Fort Myersből Newark repüőterére indult volna, és már a felszállásra készülve gurult a betonon, amikor az egyik utas véletlenül megnyomta a kulcscsomóján lévő paprikasprayt. A levegőbe kerülő csípős, maró gáz hatására sokan köhögni kezdtek, ami a mostani koronvírus-járvány idején különösen kockázatos.

A repülő visszafordult a terminálhoz, hogy leszállhassanak azok, akik nem vállalták az utazást ilyen körülmények között. Többen döntöttek úgy, hogy egy későbbi géppel mennek. A United szóvivője megerősítette az incidens tényét, ami miatt a járatuk később indult el – írja a Fox News.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Colin Brown Photography

Az amerikai biztonsági előírások szerint az utasok nem szállíthatnak paprikasprayt a kézipoggyászukban, és a feladott csomagban is legfeljebb egy darab 4 unciás palackot tehetnek, ha van olyan biztonsági mechanizmusa, amely megakadályozza a gáz kiszabadulását. A biztonsági ellenőrzést végző hatóság elismerte, hogy alkalmazottai hibáztak, amikor nem vették észre az utasnál a sprayt.