Teljesen megújult az Országos Kéktúra honlapja, a kektura.hu – közölte a Magyar Természetjáró Szövetség, mint a kéktúrák koordinátora és a túramozgalom védjegyének birtokosa.

A letisztult dizájn átlátható képet nyújt a legismertebb, már-már legendás Országos Kéktúráról, a másodikként létrejött Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúráról és a legfiatalabbról, az Alföldi Kéktúráról. A három kéktúra alkotta Országos Kékkör és az Országos Kéktúra útvonalán teljesíthető Gyermekkéktúra információi is ezen az oldalon jelennek meg.

Forrás: Magyar Természetjáró Szövetség

Az egyes kéktúrák szakaszainál megtaláljuk a leírások, fotók mellett azok legfrissebb távolság adatát, átlagos teljesítési idejét, szintgörbéjét, a GPX fájlként letölthető útvonalát és a bélyegzőhelyek listáját magyar és angol nyelven. Az Országos Kéktúra teljes leírása angol, német és szlovák nyelven is elérhető.

A megújult kektúra.hu a publikus teljesítők immár kereshető adatbázisán kívül minden olyan hasznos tudnivalót és praktikus információt tartalmaz, amire a túrázáskor szükségünk lehet. Ilyenek például

  • az aktuális erdőlátogatási korlátozások és lezárások,
  • a heti rendszerességű kéktúrás hírek és változások,
  • a kéktúraszakaszok mentén található szálláshelyek és látnivalók,
  • tömegközlekedési kapcsolatok,
  • a parkolás lehetőségei,
  • biztonsági előírások,
  • valamint a felszerelésre vonatkozó hasznos tanácsok.

Az oldalon izgalmas tippek, hasznos tudnivalók és további érdekességek is találhatóak a kéktúrákról.

Forrás: Magyar Természetjáró Szövetség

A Kéktúra a Nemzeti Értéktár része, ezért a honlap nem tartalmaz kereskedelmi reklámokat, kizárólag a hazai természetjárókat segítő és túrázásukat megkönnyítő tudásátadásra használja a szövetség. A kektura.hu szerkesztője a kéktúrák hazai működtetője, a Magyar Természetjáró Szövetség, így ez az oldal az egyetlen hiteles kiindulópont és információs bázis, amely az évente több tízezres, a kéket bejárni tervező természetjáró számára nyújt mindig biztos támpontot.