A rióinál is nagyobb, a talapzattal együtt 43 méter magas Krisztus-szobrot építenek a brazíliai Encantadóban. A Rio de Janeiro fölé magasodó világhírű Megváltó Krisztus-szobor 38 méter magas.

A 2019 óta épülő monumentális encantadói Oltalmazó Krisztus-szoborra a héten helyezték fel a fejet. Az új szoborban lesz lift és kilátó is. A gigantikus szobor a Porto Alegrétől, Rio Grande do Sul állam fővárosától 145 kilométerre fekvő, 22 ezer lakosú városban épül, és a tervek szerint az év végére készül el.

A környékbeliek vallási buzgalmának fokozására és a térség idegenforgalmának fellendítésére hivatott projekt atyja Adroaldo Conzatti néhai polgármester, aki márciusban hunyt el koronavírus-fertőzésben. Az építkezést a Krisztus Barátai Egyesült koordinálja. A mű alkotói apa és fia, Genesio és Markus Moura szobrászok.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg galériánkat az épülő szoborrról!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Silvio Avila

A szoborállítás átszámítva több mint 100 millió forintba kerülő költségét az egyesület szerint kizárólag adományokból fedezik. Az adományozói kedv fellendítése céljából egy autót sorsolnak ki az adakozók között.